Това заяви в интервю за ФрогНюз Асен Генов. Ето и цялото

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз Асен Генов. Ето и цялото
Коментари Харесай

Асен Генов: Сценариите за Русия в момента са два и всички са лоши

Това съобщи в изявление за ФрогНюз Асен Генов. 

Ето и цялото изявление: 

Господин Генов, изненадваща ли бе новината за протеста, към който прикани Евгений Пригожин, и последвалите събития, поради напрежението сред “Вагнер ” и съветското Министерство на защитата, което кипи към този момент седмици и даже месеци наред? 

Ситуацията по принцип е разумна и беше доста предвидима. Много анализатори и коментатори определяха като значителен проблем съществуването на доста конкурентни и частни военни структури в Русия. Имаме Пригожин и неговата “Вагнер ”, Кадиров и неговия “Ахмат ”, преторианците на Путин - неговата национална армия, силите на ФСБ и въоръжените сили на съветската войска. 

В обстановка, в която властта отслабва, тъй като войната не върви по проект, без значение от всички опити на съветската агитация да ни убеди в противоположното, изцяло допустимо беше да възникне напрежение сред някои от тези военни формирования, които на процедура обслужват ползите на своите началници.

В момента сме пред обстановка, в която ще забележим директен боен спор сред ЧКВ “Вагнер ”, които са доста добре готови и стимулирани и наборниците в съветската войска. Той може с доста неприятно развиване за самата Руска федерация. 

Можем ли умерено да кажем, че в Русия сега назрява революция? 

Мисля, че не е пресилено да се каже. Русия е на прага на такава. Ако съдим по изказването на Путин, самият той сподели, че става дума за “военен бунт ”, говореше, че ще бъдат осъдени метежниците. Лоялните на Пригожин вагнеровци, са звънели на своите близки, с цел да се простят с тях. Тази информация циркулира, само че е мъчно да се ревизира. 

Евгений Пригожин самичък сподели, че са подготвени да умрат. 

Точно по този начин. Те самите схващат, че изходът за тях, в случай че не се бият за живота си, е летален. Наборниците в лицето на новомобилизираните млади момчета от въоръжените сили на РФ се стремят да не водят война, с цел да не оживеят. Това е забавна обстановка, която е надълбоко непредвидима. 

В подтекста обаче на всички тези събития каква роля ще изиграе обществото в този спор, който всъщност е сред частната войска на Пригожин и Министерството на защитата и Кремъл? Има условия за революция, само че тя надали ще стартира, в случай че елементарния руснак не излезе на улицата и не се включи в нея. 

Конфликтът е сред властта и бунтовниците против властта. Два са сюжетите. Единият е Пригожин да реализира някакъв триумф. Това значи, че ще забележим политиката на тежкия чук. Ако Путин успее да овладее нещата и да спре този “метеж ”, както го назова, можем да стигнем до сюжет, непосредствен до турския, при който Ердоган на процедура ускори своята тирания, след опита за прелом. До огромна степен Ердоган се саморазправи с опозицията на процедура, арестувайки голяма част от тези, които дефинира като превратаджии. 

Не прави ли това Путин сега? Виждаме репресиите против политическите съперници. 

При триумф на Путин сега ще забележим доста по-ожесточена тирания от негова страна. Няма добър сюжет за Русия сега. Да си мислим, че Пригожин ще провежда свободни и демократични избори, ще смъкна камуфлажа и ще облече граждански костюм, ще смени състава на изборните комисии, ми се коства детинско. 

Българският държавен глава Румен Радев реагира на събитията, само че оценката бе изключително витиевата. Вие по какъв начин гледате на изявлението на президента?

 

Питам се, политическите русофили у нас не са ли обезпокоени, че президентът Радев се намесва във вътрешните работи на Русия?! Нямаме ли ние наши си въпроси за разискване в Австрия, като да вземем за пример повдигане на австрийското несъгласие за Шенген. Просто задавам въпрос. Всички реакции към този момент са сдържани: Това е вътрешен проблем на Русия.

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР